scootbelevenissen-2.jpg

Mensen uit Bedum

We zijn op vakantie in ons geliefde Groningen. Al op de tweede dag waren we in Lauwersoog, vlakbij ons kamp 'Suyderoogh' en keken bij de grote sluis. Als voormalige bootjes mensen weten we dat het nemen van een sluis altijd wat spanning met zich meebrengt. Toen de zaak weer leeg was en we door konden kwam er ons een scootmobiel achterop. Met een behoorlijke vaart passeerde dit voertuig ons met een vrolijke vrouw die de opmerking maakte toch wel sneller te kunnen dan wij. Ik kreeg gewoon een vrolijk gevoel van haar opgewekte en vriendelijke manier van doen. Met Riet op haar elektrieken fiets naast me werd er door ons nog even doorgepraat over de vrolijke manier van haar doen. Snel was de vrouw, en we denken haar echtgenoot (krom op het stuur), uit het zicht verdwenen. Wij vervolgden onze rit, terug naar het landhuis op Suyderoogh. Vlakbij troffen we een lege scoot aan en een sportfiets. Nogal snel met een vooroordeel over lege en niet gebruikte scootmobielen, zagen we een man en vrouw aankomen. Zij leunde zwaar op hem en al dichterbij komend zagen we dat het dezelfde mensen waren als die bij de sluis.

We bleven staan en wachtten geduldig tot zij er waren. Ook de herkenning bij hen maakte het voor ons, enigszins nieuwsgierig geworden, wachtens waardig. Na begroeting ontspon zich al snel een gesprek. Ze kwamen uit Bedum en waren met een soortgelijke auto als ik heb een middagje in Lauwersoog. De vrouw had op vakantie in Zuid-Afrika, een zware beroerte gehad en kon niet veel meer. Doordat de linker boven kant verlamd was kon zij geen gas geven met de hand dus werd een pedaal gemonteerd. Er waren wel wat lichamelijke verbeteringen geweest maar een deel is blijvend. Afhankelijk van haar man zoals ik afhankelijk ben van Riet vertelde zij toch nog te kijken naar wat ze allemaal nog wel kon. Het is geweldig om met mensen te praten over gelijksoortige problemen. Het betreft hier alleen een man die mantel zorgt. De man is en was nogal bezig over de zorg voor zijn vrouw en over de tijd dat dit misschien niet meer ging. Allemaal heel herkenbaar en overeenkomend met waar wij ook wel eens aan denken. Mijn scoot werd bekeken en zij vonden deze heel wat beter dan die van hun. En dat was dan ook wel zo.

Een leuke en -daar heb je wat aan ontmoeting -met twee heel aardige en vriendelijke mensen uit Bedum.  Zomaar op een zaterdag in mei in het bos rondom ons vakantiepark. (kamp).