scootbelevenissen-2.jpg

Vrouw uit het westen

Met mooi weer in het vooruitzicht ging ik al vroeg op pad. Op de route die ik vaak rijd kwam ik een vrouw tegen met een rugzak en op wandelschoenen. Toen ik vlakbij was wenste ik haar goede morgen en zei tegen haar: "U wandelt met volledige bepakking".

Ze vertelde mij al vroeg naar Steenwijk te zijn gekomen per trein vanuit het Westen. De vorige avond had zij haar volwassen kinderen verteld in die buurt te gaan wandelen in de prachtige omgeving. Omdat zij nu weduwe is wilde ze nog eens naar Buitengoed Fredeshiem, waar zij vroeger met haar man vaker kwam. Na een goed gesprek over de zin van het leven en verder van alles en nog wat, vertelde zij naar Steenwijk te zijn gekomen voor een wandeling in de prachtige natuur en eigenlijk niet voor een goed en lang gesprek. Na een hartelijke groet en elkaar sterkte te hebben gewenst vervolgde zij haar wandeling.

Eerder had ik mij al eens verdiept in dit Vredeshuis (leek me wel een aardige vertaling) Fredeshiem blijkt van de doopsgezinde kerk te zijn en te fungeren als plaats van ontmoeting. Aardig was om de verhalen te horen over de familie Jorritsma( ja die), die daar ook regelmatig was te vinden. Nu kan eenieder daar gezellig een kopje koffie drinken of een hapje eten. Er zijn daar mogelijkheden om een bungalow te huren en je vakantie door te breng

vrouw uit westen

Terug naar scootbelevenis