*Zomaar foto's die ik maak, thuis en onderweg.

ganzen

In ganzepas.


duiven

Kijk die duiven eens tussen de netjes met pinda’s. ik stond er vlak naast (met de scoot) en ze bleven rustig zitten smikkelen.


poezen

Heb je ooit. In Zwolle rondrijdend kwamen we deze waarschuwing tegen.


fietsen

Deze fietsen werden uit een bredesloot gebaggerd. Je zou er zo op weg rijden.


fochteloërveen

 

Als je goed kijkt, is Riet te zien met een fotocamera in het fochterloerveen. Vooruit, ik help je, helemaal aan de rechterkant van de foto.


kaapsviooltje

 

Riet zette deze Kaapse viooltjes in dit bakje en daar bloeien zij rustig keer op keer. Waarom dit fotootje. Moeder Kruithof had een dergelijk bakje met dit bloempje. en we weten niet beter of het stond altijd in de vensterbank en als het bloeide kwam het op de salon tafel. Bij haar bloeide altijd alles.


schapen

Al rijdend bij ons in de buurt zag ik twee rammen met een ketting aan elkaar. Uiteraard lachen. Als de een weer een nieuw stukje gras wilde werd de ander meegetrokken.


niek      riet

Jut en Juul houden hoe dan ook contact. We hebben de idee opgevat om samen de onderverdieping en de garage te schilderen. Riet schuurt en maakt schoon en ik verf. Het is een heel karwei maar we doen een tweetal uurtjes perdag. De bovenverdieping laten we schilderen want zou gevaarlijk zijn

Daar het nogal lachwekkend was hebben we onszelf vastgelegd.


bootvrienden

Deze schatten van mensen kennen wij uit de tijd dat ik nog voer. Zomaar op een zondag kwamen wij ze tegen bij Havelte,Hij Gerrit nu (2014) 87 jaar oud en in mijn herinnering altijd naast de helmstok staande. Zij Roelie enige jaren jonger zorgde altijd voor de zeilen. Nog maar enige jaren geleden verkochten zij de boot. altijd zagen wij ze onder zeil en geen zee was hen te hoog.


grens

Grenspaaltjes van oude gemeentegrens.


verboden

In de buurt van Buitengoed Fredeshiem en in het bos.


paaltje

Met deze molentjes worden o.a. herten gewaarschuwd in de buurt van de Eese.


fredeshiem

Buitengoed Fredeshiem.


aliasnico

Is toch sprekend onze zoon Nico. heb dat deze jonge verteld waarop hij mij alleen maar glazig aan keek en zei „Wat is daarmee?”


cafe

Afswassen?


ijs

Hmmmm Van wie is welk?