Naast alle ellende is lachen geweldig. Ook humor wil ik met jullie delen en ik hoop dat jullie hetzelfde doen. Dus wil je iets kwijt, waar hartelijk om gelachen kan worden, stuur het dan per e-mail voor plaatsing. Wees creatief want er is veel te lachen. Heb je een leuke opmerking, een leuke uitspraak,een cartoon, een leuk voorval, iets leuks meegemaakt of wat dan ook, stuur het me. Er is maar een voorwaarde je moet kunnen lachen of iets wat erop lijkt.

 

Computer

Als wij terugdenken aan wat wij beleefd hebben lachen we nu nog.

Nu, inmiddels 12 jaar geleden kochten wij een iMac computer in de begin tijd waren wij beiden vooral veel bezig met de computer. In latere jaren kreeg ik door de ms steeds minder aardigheid aan het gebruik. Riet bleef o.a door haar hobby fotografie en andere liefhebberij veelgebruik maken van de Mac. Regelmatig hoorde ik de laatste tijd vaak dat ze problemen had met update van software en het besturingssysteem. We kregen de laatste tijd vaak gesprekken over een nieuwe computer. We wisten natuurlijk dat een aanschaf van een nieuwe in zicht kwam. Maar een mac is prijzig en och hij/zij werkte nog. Op een slechte dag wel aardig zonnig kwam ons een vreemd en branderig lucht in de neuzen.

Riet zei mij al eens dat ze een raar luchtje rook en of ik dat niet rook. Ik kwam op deze mededeling eens even ruiken. Al snel zei Riet al niets meer te ruiken. Na overleg nam ik direct contact met card op en vertelde deze man dat onze computer nogal warm werd en wij ook af en toe wat vreemde lucht roken. Toen de man van mij hoorde dat de lucht uit de linker boven hoek kwam, dat dit mogelijk met de motor te maken had. We deden daarop onmiddellijk ons speeltje uit. We de dachten de volgende dag, we proberen het nog eens. En......de zaak leek weer in orde. Gelukkig, Riet zat weer lekker met fotohobby achter de computer, heerlijk zuchtte ik. Toen de de zon nogal sterk ging schijnen riep Riet echter dat ze dat rare luchtje weer begon te ruiken. Terwijl de computer uit stond. Zoals vaker riep ze: "Waar komt die lucht toch vandaan?"Op een herhaalde speurtocht met vooral onze neus of liever haar neus bleef zij hangen bij het kleedje van Moeder Kruithof wat op de tafel lag waar de zon door de borduurloupe scheen. Door dat kleedje ontstond ons luchtje. Inmiddels hebben we een nieuwe computer gekocht. De oude, stinkerd (dus niet) gaat naar haar kamer.

 
Meterkast

Het voorgaande was gewoon een leuk verhaal .Wat we nu mee maakten was en is voor ons vooral zorgwekkend. Mijn Riet heeft een goede neus en riep op een bepaald moment dat ik eens moest komen ruiken in de meterkast. Ik stak mijn mindere maar grote neus in de kast en rook een ietwat muffe lucht. Daar Riet het toch een rare lucht vond hebben we de buurvrouw gevraagd om te ruiken. Zij gaf aan een bakeliet lucht te ruiken. De buurman was er ook even maar zijn ruiken was slecht. Wij hoopten op een advies  en kregen dat. Mogelijk konden we de brandweer bellen. Dat deden we en een vriendelijke stem vertelde ons dat we verstandig waren om te bellen. Hij vertelde ons dat hij direct hulp zou inroepen. Nog geen 10 minuten later zagen we een echte grote brandweer auto voorbij komen was de hulp en gelukkig zonder zwaailicht. Ze parkeerden gelukkig veel verder en stonden al snel voor de deur. Drie man sterk staken zij die neuzen in de kast en ja hoor bakkeliet luchtje. 1 stop was ietwat warm. Advies van hun was wachten tot de volgende morgen en dan de netbeheerder bellen. Ook hier een man kwam vrij snel en gaf advies een installateur te bellen. Deze ontdekte een verbrand kabeltje achter de stop, hij gaat dit zo snel mogelijk repareren. De lucht werd trouwens al snel wat minder. Toch nog een beetje slecht geslapen.

 

Oude man

Zomaar ff. Ik moest erg lachen toen een 93 jarige man tegen me zei : " mijn vader zei altijd : als je wilt lachen moet je jezelf kietelen"
 

 

In het bos

Een man zag in het bos een vrouw op een bankje zitten. Verlegen om een praatje ging hij naar haar toe. In en tijdens het gesprekje zag hij dat zij appelpitten zat te eten. Hij vroeg haar hoe en waarom. Zij vertelde hem daar erg slim van te worden en zij verkocht deze geweldige pitten voor 5 euro per stuk. De man kocht er drie en at ze gelijk op. Kort hierop zei hij : " Ik had beter een kilo appels kunnen kopen, had dan meer pitten gehad en was goedkoper uit geweest" De vrouw zei hierop:" Zie je wel, het werkt al je wordt al aardig slimmer"

 

Truus:  ik wou dat ik een vulkaan was, dan zou ik de hele dag roken en iedereen zou zeggen: kijk hij werkt!!!!!

 

Collega

Een collega vroeg aan een andere collega waarom hij handschoenen aan had en kreeg als antwoord dat hij naar een koud buffet ging.

 

Els:" Hij is zo ijdel, dat hij het liefst een groepsfoto van zichzelf zou hebben"

 

Sociale Zaken

Overzicht opmerkingen/uitspraken/belevenissen welke het waard zijn, humoristisch te worden genoemd. Een bloemlezing van de afdeling Sociale Zaken Avereest vanaf 1991. Toen ik daar werkte heb ik dergelijke uitspraken e.d. direct zo waarheidsgetrouw mogelijk opgeschreven.

 • “Mijn dochter loopt staatsie bij de Boer…van wijze van spreke, dan he
 • "Meneer, ik ben Chinees; ik hoef helemaal niet te solliciteren… ze solliciteren naar mij
 • ”Meneer, ik ben niet comfortabel om dat te doen”
 • “Origineel woon ik hier nog niet zo lang”
 • “Als ze tegen mij zeggen, dat deze bejaardenwoningen luxe zijn, dan zeg ik altied, ja, de huren ja, die bin luxe”
 • “Mag ik Grendels van de wonings”
 • “Leren? Ik zeg altied, met de hand,n ist wel goed, maar met ut hoofd niet”
 • “Meneer, dr bint net zoveul goeie werkgevers as dat er grune ganz,n bint”
 • “Moet u eens goed luisteren, mevrouw, als ik voor 12.00 uur geen geld heb ga ik met mijn kindren chinesen op jullie rekening”
 • “Ik heb nog recht op achterstelling van de G.A.K.”
 • “En dan mu,k verdomme van dat zak en kleedgeld ook nog ut kerkblattien betaal,n”
 • “Door de W.S.A. ben ik verwezen naar de sociale dienst voor een verhoogde huursubsidie, want ik mis n.l. mijn rechterarm”
 • “Wel die meneer H  of zoiets, die moet een vrouw. Hij is toch niet getrouwd? Ooh, wel, nou dan moewt hij er nog een vrouw bij”
 • “Toen ik die bewuste brief kreeg lag ik in bed. Ik was helemaal misselijk, want ik heb de Vijverziekte”
 • “Hoe is dat met oen 11 uur, het is al twee over elf en as ik nog lang mutte wachten dan vertrek ik”
 • “Nou moet u eens goed luisteren! Ik heb altied een uitkering gehad, maar nu moet ik per 1 januari aan het werk. Maar dat kan helemaal niet, want dan kan ik niets meer bijverdienen”
 • “Goeiemorgen, ik ben er weer en wil vragen of ik vanmiddag langs kan komen Wat? Is je vrouw dan naar de verloskundige? De baby had er toch beging januari moeten zijn. Antwoord: Eh, dat hebben we 6 maand uitgesteld. Onderdrukt ha ha ha,. Mijn vrouw is schijnzwanger”
 • “Ja meneer, ik weet ook wel, dat mijn uitkering op de derde vrijdag komt, maar dat is een week later dan normaal, omdat de 1e vrijdag van deze maand op een zaterdag viel.”
 • “Ik verkeer in psychische problemen. Wanneer ik naar een andere omgeving moet, kan ik mij heel moeilijkaanpassen en dat gaat te onkoste van mijzelf”
 • “Ik heb heb helaas de gasnota nog niet kunnen betalen en volgende week wil Rendo mij daarom insluiten!”
 • “Ik wil graag een andere maatschappelijkwerker, want als ik bij nn  ben geweest zit ik helemaal in de stretch”
 • “Door schuld van de bank is mijn huur niet betaald en daarom is nu de kogel door de kerk. Morgen wordt ik mijn woning uitgezet”
 • “Ik heb schulden. Kijkt U maar, op de giro sta ik voor 450,- in het rood. Bij het maatschappelijkwerk zeggen ze dat ik me geen zorgen moet maken, maar als u niet kunt helpen ( keert portemonnaie om) dan eten mijn man en ik vanavond beschuitepap. Maar ja… zucht, zucht, de hond lust dat niet.”
 • “Het probleem had ik snel opgelost. Ik heb even telefonisch gebeld.”
  Afkorting t.a.v. Vraag: Moet ik dat formulier ter advertentie van u opsturen?
 • “Vraag van collega aan collega:”” Wanneer heb jij dat rapport gemaakt? Antwoord: Ik geloof vorige week of gisteren”
 • “Man in echtscheiding zegt o.a. Weet u wat het is , mijn vrouw denkt dat ik directeur van Brink Verwarming B.V. ben, maar ik werk daar alleen maar,”
 • “Meneer, ik ga naar een ander huis. En? Wat is de reden? In dialect: Wij hebbe niet eens een vreetkamertje. Verder, is mijn vrouw kronies ziek en hebbe wij skimmel overal”
 • “Ik moest dat hele stuk lopen en dat is erg, daar ik aan al mijn borsten ben geopereerd”
 • “Meneer, de plaats waar u nu bent gaan wonen heet Balkbrug. Oh, ik dacht Balkburg. Even later vult hij op het fromulier in ….Blakburg”
 • “Kliënt.tijden gesprek: “ Jullie hebben ook iemand gepakt voor fraude he. We lazen het op de kabeltjeskrant””
 • “Vraag aan man die werkloos is: Wat doet u zoal overdag? Ja, eigenlijk van alles ( denkt diep na)” …..en nog wat.
 • “Wat??...allemoale oplichters in Avondlicht, ze hebt doar allemoale deur e..leerd veur Jesus, maar bint niet varder ekomen dan Judas”
 • “Wie weet, zit er een dusdanige ontwikkeling in dat hier de VREDE VAN KERST op sinterklaasdag reeds z’’n intrede kan doen”